Спеціальні потреби

Уряд США оприлюднив нові директиви щодо депортації незадокументованих іммігрантів


Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас
Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас опублікував нові директиви щодо поводження із незадокументованими іммігрантами. Згідно з ними, відсутність документів на перебування у США “не має бути єдиною причиною” для затримання та депортації з країни.

Нові вказівки заохочують імміграційних офіцерів зважати на низку обставин, а також на поводження осіб без документів - і уникати депортації людей, які живуть у США роками без додаткових порушень закону.

При цьому міністр додав, що іммігрантів, які становлять ризик для національної та громадської безпеки, будуть затримувати та висилати з країни.

“Більшість незадокументованих людей без громадянства США, яких може стосуватись депортація, більшість із 11 з лишком мільйонів людей - є активними членами наших громад протягом років”, - сказав Алехандро Майоркас журналістам.

Нагадаємо, в лютому президент Джо Байден запропонував на законодавчому рівні закріпити можливість набуття законного статусу для нелегальних іммігрантів, які пробули в країні більше 8 років, однак цю пропозицію не підтримали в Республіканській партії.

В публікації використано матеріали The Washington Post та The Hill.

Дивіться також: Історія афганця, батька сімох дітей, який у розпал зміни влади в Афганістані намагався вилетіти до США

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG