Спеціальні потреби

США спростували інформацію про заборону контактів із Польщею


Гедер Науерт
Гедер Науерт

Спілкування між Вашингтоном і Варшавою продовжується – речниця Держдепу

У Державному департаменті США заявили, що інформація, яка з'явилася в ЗМІ, про запровадження у Білому домі заборони на двосторонні контакти з Польщею через закон про Інститут національної пам'яті є неправдивою.

Про це заявила речниця зовнішньополітичного відомства Гедер Науерт під час брифінгу у вівторок. Польща є близьким союзником США по НАТО і це не змінилося, підкреслила вона.

Науерт також додала, що спілкування між Вашингтоном і Варшавою продовжується.

«Однак це не означає, що ми згодні з ухваленим законом, і ми це чітко дали зрозуміти», - наголосила речниця Держдепу.

У понеділок польська Інтернет-сторінка Onet.pl повідомила, що польському уряду заявили, що ані президент Анджей Дуда, ані прем’єр-міністр Матеуш Моравецький не можуть розраховувати на зустрічі з президентом Трампом або віце-президентом Пенсом до часу, коли не буде змінений закон про Інститут національної пам’яті.

Onet.pl підтвердив, що знайомий з ультиматумом і додав, що американська сторона погрожує заблокувати фінансування спільних з Польщею військових проектів.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький заперечив повідомлення, що Сполучені Штати наклали на Польщу санкції.

За повідомленням інформаційного агентства Associated Press, Ціхоцький заявив, що Вашингтон висловлює «занепокоєння і ставить запитання» щодо нового закону», але що твердження про санкції не відповідають дійсності.

Дивіться також: "Якщо ми хочемо перемогти у війні з Росією, ми повинні наводити порядок у нашій країні" – Андрій Садовий

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG