Спеціальні потреби

У День подяки Трамп поспілкувався з військовими і прокоментував ситуацію на кордоні з Мексикою


У День Подяки президент США Дональд Трамп провів телефонний дзвінок з американськими військовими і привітав їх зі святом. Представники всіх п'яти родів військ США брали участь в телеконференції, згідно до інформації Білого дому.

Трамп також повідомив, що він відвідає сили берегової охорони США. Я "побачу патріотів з Берегової охорони і подякую їм за чудову роботу, яку вони роблять, особливо що стосується ураганів".

"Сьогодні ми особливо наголошуємо на самопожертві наших військових, правоохоронних органів, працівників служб надзвичайних ситуацій, які самовіддано служать і захищають нашу країну", - йдеться в заяві Трампа присвяченій Дню подяки.

Під час події Трамп відзначив, що він багато робить для військових США, зокрема, збільшивши витрати на оборону до 716 мільярдів доларів.

"Більше 200 000 американських патріотів проведуть свята за кордоном, у віддалені від своїх коханих. Через чоловік та жінок, які перебувають на службі, і які стали на захист нашої свободи, ми можемо насолоджуватись величчю американського життя. Ми молимось за їх безпеку, за сім'ї, які очікують на їх повернення", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті Білого дому.

Спілкування з військовими відбувається в той час, коли адміністрація Трампа зазнала значної критики через рішення президента спрямувати військових на південний кордон США. Трамп неодноразово наголошував на небезпеці, яку можуть становити незаконні мігранти, які, зокрема, прямують через Мексику до кордону США в так званому каравані мігрантів.

Відповідаючи на питання про нещодавнє рішення адміністрації надати військовим право на використання сили на кордоні з Мексикою, президент Трамп також підтвердив, що війська, надіслані на північний кордон США мають право застосовувати таку силу. Якщо ж ситуація стане неконтрольованою, кордон буде перекрито, наголосив Трамп.

До часу відкриття кордону, Мексика не зможе продавати машини до США, відзначив Трамп коментуючи ситуацію на кордоні.

Президент Трамп відзначає День подяки в своїй резиденції у штаті Флорида.

Дивіться також: У США – передсвятковий транспортний апокаліпсис

У США – передсвятковий транспортний апокаліпсис. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG