Спеціальні потреби

Вистояти ще одну зиму війни. Союзники на "Рамштайні" обговорюють нову допомогу Україні


В засіданні Міжнародної контактної групи з оборони України, яку очолює голова Пентагону США Ллойд Остін, вперше особисто бере участь президент України Володимир Зеленський.
В засіданні Міжнародної контактної групи з оборони України, яку очолює голова Пентагону США Ллойд Остін, вперше особисто бере участь президент України Володимир Зеленський.

Щоб допомогти Україні вистояти ще одну воєнну зиму, союзники мають більше консолідувати зусилля, зокрема з надання Україні засобів протиповітряної оборони та боєприпасів. Про це у вступному слові на засіданні Контактної групи з оборони України заявив очільник Пентагону Ллойд Остін.

Остін наголосив, що союзники мають бути готовими до того, що Кремль взимку знову бомбитиме Україну крилатими ракетами та дронами, "жорстоко та навмисно" атакуватиме українські міста, цивільних та критичну інфраструктуру, щоб в Україні були холод та темрява.

Путін "зазнає провалу", переконаний Остін.

"Ми разом рішучі в тому, щоб Україна мала підтримку необхідну для ще однієї зими у війні", - додав американський посадовець.

"Щоб Україна могла жити у свободі", – міністр оборони США Ллойд Остін. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Очільник Пентагону оголосив, що багато країн Контактної групи готують нові пакети допомоги Україні й заявив про новий пакет допомоги США Україні, обсягом 200 мільйонів доларів.

Пакет включатиме боєприпаси AIM-9 для нової системи протиповітряної оборони, артилерійські снаряди та ракети, високоточні повітряні снаряди, заявив Остін.

Як повідомляв Голос Америки, до пакета допомоги, за попередніми даними, увійде таке обладнання:

- ракети ППО AIM-9 Sidewinder;

- протитанкові ракети TOW;

- боєприпаси для систем HIMARS;

- високоточні авіаційні боєприпаси;

- артилерійські снаряди калібру 155-мм та 105-мм;

- боєприпаси для стрілецької зброї;

- підривні боєприпаси для подолання російських перешкод;

- засоби боротьби з безпілотниками;

- засоби радіоелектронної боротьби;

В засіданні Контактної групи в форматі "Рамштайн", що відбувається в Брюсселі, вперше бере участь нещодавно призначений голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун. Це його перша зустріч такого рівня з часу призначення. Також вперше в засіданні особисто бере участь президент України Володимир Зеленський.

Дивіться результати «Рамштайн-16» на YouTube Голосу Америки Українською:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG