Спеціальні потреби

Модельєри у столиці США хочуть перетворити бюрократів на модників


В уявлені пересічного американця, столиця їх країни Вашингтон – місто музеїв і бюрократів, адже на відносно невеличкій території сконцентрована величезна кількість культурно-освітніх закладів та безліч державних установ. Мешканці столиці та її передмістя мають репутацію людей, які не вміють вдягатися зі смаком. Щоб змінити цю негативну тенденцію у місті започатковано програму, покликану вдягнутими місцевих у стильний одяг і одночасно створити нові робочі місця.

Модельєр Ґенет Персел завжди цікавилася модою. Ще до недавнього часу це відбувалося на аматорському рівні:

«Я адвокат за професією. Пропрацювала на цій ниві майже 13 років».

Але навіть працюючи адвокатом, жінка любила власноруч шити собі одяг. Рік тому вона зрозуміла – треба якось визначитися:

«Я раптом усвідомила, це робить мене щасливою, я також зрозуміла, що можу таким чином заробляти гроші».

Сказала і зробила. Сьогодні у неї своя дизайнерська фірма – «Мейвен». Колекція Ґенет нещодавно була представлена на тижні моди у Вашингтоні. Жінка каже, що своїм успіхом вона завдячує програмі підтримки модельєрів-початківців та її керівниці Крістін Брукс-Кропер.

«Наше завдання підтримати їх, щоби вони могли вийти на ринок і добитися успіху», – каже Крістін.

Крістін додає, що у рамках програми дизайнерам надають приміщення, до їх послуг також професійні консультанти:

«Їх консультують технічні наставники, бізнес-ментори, їм допомагають в усьому – від написання бізнес-плану, до маркетингу, брендингу, соціальних медіа».

Дизайнер Тетяна Коліна сподівається, за сприянням програми, запустити власну лінію взуття, на якому можна міняти прикраси. Ця ідея зародилася у неї 4 роки тому, однак можливості її реалізувати не було.

«Свою ідею я демонструвала на різних шоу у Нью-Йорку та Лас-Вегасі. Я шукала виробників, які могли би шити таке взуття. Однак у розмовах з ними я зіткнулася з безліччю перешкод», – каже Тетяна Коліна.

Ґенет, яка уже відкрила свою фірму, вважає, що програма допомоги починаючим модельєрам повинна ширше рекламувати роботи своїх вихованців:

«Гадаю, що наступним логічним кроком для індустрії моди у Вашингтоні повинно стати представлення місцевих модельєрів на серйозному і легітимному рівнях».

Крістін Брукс-Кропер додає, що саме над цим і працює сьогодні менеджмент програми:

«Ми прагнемо мати більше продукції і виробництва, щоби ми почали казати, у нас тут є ціла індустрія».

А з попитом на дизайнерську продукцію у Вашингтоні навряд чи будуть проблеми. Дослідження показують, що мешканці столиці та її передмість витрачають двічі більше на одяг і взуття, ніж жителі інших міст.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG