Спеціальні потреби

Уряд Кіпру іде у відставку


Електростанція Vasilikos зруйнована 11-го липня вибухом боєприпасів на військовій базі поблизу.
Електростанція Vasilikos зруйнована 11-го липня вибухом боєприпасів на військовій базі поблизу.

Згідно з наданим агенцією Муді коментарем, причиною зниження кредитного рейтингу Кіпру є несприятливі фіскальні та економічні умови, які утворились в країні через ушкодження електростанції та конфлікти в середовищі політичної еліти.

На початку липня на базі ВМФ Кіпру стався надзвичайно потужний вибух, який забрав життя 13-ти осіб включно із командувачем флоту.

Вибухнули боєприпаси, які раніше було вилучено з іранського корабля, що прямував до Сирії. За повідомленням кіпрських ЗМІ, влада була поінформована, що боєприпаси зберігаються в неналежних умовах, втім не вдалась до жодних заходів.

Вибух серйозно пошкодив найбільшу електростанцію в країні і призвів до перебоїв електропостачання в частині країни. За оцінками експертів, на подолання наслідків аварії знадобиться не менше року та одного мільярд доларів.

Відповідно до офіційних повідомлень уряд Кіпру подав у відставку на вимогу президента країни Дімітріса Крістофіаса. Речник уряду заявив, що президент у четвер попросив міністрів подати у відставку. Повідомляється, що 11 міністрів продовжуватимуть працювати до призначення нового уряду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG