Спеціальні потреби

Почуття гумору стало запорукою успіху американського бізнесмена


У час коли американці більш ощадливо витрачають свої кошти, продати товар – не дуже просто. Тож американським підприємцям доводиться проявляти фантазію та вдаватися до неординарних кроків, аби завоювати покупця. До таких належить молодий бізнесмен Міха Вайнблет. Навіть штаб-квартиру своєї компанії з кумедною назвою «Crooked Monkey» – «Мавпа-кривляка», він розташував у пивниці батьків. А гроші він заробляє тим, що веселить людей.

Міха Вайнблет любить викликати у людей посмішку. Робить він це задопомогою написів на футболках. У 2005-му році його захоплення переросло у бізнес з багатозначною назвою «Мавпа-кривляка».

Причина популярності його футболок – вміле поєднання дотепних висловів з популярним дизайном минулих років. Деякі написи він вигадує сам, інші – підкидають знайомі. Почуття гумору, каже Міха, він успадкував від батька Стюарта, єврейського рабина.

«Деякі з написів трохи ризиковані, але потішні. У мене з ним є угода – він не піддає критиці мої проповіді, я не цензурую його футболки», – каже батько Міхи.

Молодий підприємець каже, що більшість товару розрахована на старшокласників і студентів:

«Вони підкреслюють, що ви не чванько і можете посміятись над собою, але водночас вони – це модний атрибут».

Міха з товаришем розпочали продаж футболок з однієї кав’ярні поблизу Мерилендського університету, де вони навчалися.

«Футболки «Вічний студент» користувались великим попитом. Ми закінчували навчання, але ніхто не хотів розлучатися з друзями. То ж футболки з цим гаслом швидко розкупили. Так все почалося», – пригадує Вайнблет.

Згодом Міха придбав частку бізнесу, яка належала його партнеру. З новими віяннями серед молоді тепер Міху знайомить його брат, студент Ноам:

«У мене мабуть лише дві футболки зроблені не моїм братом. Я ходячий рекламний щит його бізнесу».

У курсі нових віянь його тримають і помічники, інтерн-старшокласник та 10 працівників з офісів у Лос-Анджелесі і Нью-Йорку. Міха також постійно оновлює дизайн. Наприклад у цьому сезоні дуже популярні образи тваринок. Ще одна новинка сезону – дизайн креслярського проекту – футболки мають архітектурний акцент, ніби хтось переніс на них проект чернетки.

Компанія Міхи продає футболки і для маленьких дітей. Придбати продукцію компанії можна на її Інтернет-сторінці і у сотнях крамниць по всьому світу – в Гуамі, Японії, Саудівській Аравії та Індії. Їхні центри є в Канаді та на Філіппінах.

Міха працює на дуже конкурентному ринку, але за його словами, це підштовхує мислити творчо. Уперше з часу заснування 6 років тому, компанія цього року планує отримати 750 тисяч доларів прибутку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG