Спеціальні потреби

Хорвати проголосували за приєднання країни до Євросоюзу


Хорвати проголосували за приєднання країни до Євросоюзу
Хорвати проголосували за приєднання країни до Євросоюзу

Хорватія зробила великий крок у напрямку приєднання до Європейського Союзу. На недільному референдумі, хорвати проголосували «за» вступ країни до ЄС.

Згідно з результатами голосування, 66% виборців виступили на підтримку членства Хорватії в Євросоюзі. Явка на референдумі була відносно низькою -- менше половини громадян, які мають право голосу.

Прихильники членства Хорватії в ЄС кажуть, що приєднання до союзу, до складу якого входять країни зі стійкішими економіками, допоможе Хорватії впоратися з її економічними проблемами. Опоненти вказують на те, що вся Європа обтяжена борговими проблемами і, що вступом в ЄС Хорватія може втратити певну частину свого суверенітету.

Президент Хорватії Іво Йосипович назвав учорашній референдум поворотною точкою в історії Хорватії.

Якщо парламенти всіх країн-членів ратифікують Угоду щодо приєднання Хорватії, вона стане 28-м членом Європейського Союзу 1-го липня, 2013 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG