Спеціальні потреби

У Хорватії судять колишнього прем’єр-міністра


Колишній прем'єр-міністр Хорватії, Іво Сандер. 2009-й рік. Загреб.
Колишній прем'єр-міністр Хорватії, Іво Сандер. 2009-й рік. Загреб.

Президент Хорватії Іво Йосипович у понеділок оголосив дату нових виборів до парламенту країни. Вони пройдуть 4-го грудня.

Минулого тижня, у п’ятницю парламент Хорватії ухвалив рішення про розпуск.

Правляча партія Хорватії, Хорватський демократичний союз на виборах протистоятиме коаліції партій центристського та лівого спрямування. Одною з причин парламентської кризи називають серію корупційних скандалів всередині ХДС.

Відповідно до результатів опитувань громадської думки, опозиційні партії мають ширшу підтримку серед хорватів.

ЄС уважно розглянув ситуацію в Хорватії та закликав владу країни розібратись із корупційними скандалами. Ховартія має стати членом ЄС у 2013-му році.

У п’ятницю було перенесено початок судового розгляду справи звинувачуваного у корупції колишнього прем’єр-міністра країни Іво Сандера. Напередодні Сандера було госпіталізовано через проблеми зі здоров’ям. Очікується, що судовий процес буде поновлено у четвер.

Сандер залишив посаду прем’єра у 2009-му році. Його звинувачують в отриманні хабаря від австрійського банку та розкраданні мільйонів доларів із державної казни.

Щодо Сандера також ведуться розслідування за підозрами у зловживанні владою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG