Спеціальні потреби

Лабораторії у США розробляють тест, що виявляє антитіла до коронавірусу


Низка лабораторій у США намагається виробити нові набори для тестування крові на наявність антитіл проти коронавірусу COVID-19. Це може стати проривом у виробленні вакцини та ліків від пандемії, - повідомляє Reuters.

Це тестування відносно недороге й потребує крові з пальця, воно шукає антитіла в крові людей, які вже перехворіли коронавірусом, але мали помірні симптоми або майже їх не мали. Зараз тестування на наявність інфікування проводять через зразок рідини з носа.

"Цей тест допоможе визначити, хто може відновити нормальне життя у країні", - розповідає професор вакцинології медичної школи при шпиталю Mount Sinai у Нью-Йорку Флоріан Краммер. "Люди, які мають імунітет, можуть першими повернутись до нормального життя й відновити все".

Команда Краммера - одна із кількох лабораторій у США та Південній Кореї, які зараз намагаються швидко розробити й виготовити ці набори для масового тестування. Деякі з цих тестів можуть дати результат за 10-15 хвилин.

Зараз експерти не можуть сказати, наскільки довго в людини зберігається імунітет до вірусу і наскільки точно тестування може виявити антитіла. Проте це може дати поштовх для нових досліджень та, ймовірно, допоможе швишде виробити вакцину або лікування COVID-19.

Дивіться також: Борис Джонсон – перший лідер держави, який підтвердив, що в нього був виявлений коронавірус. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG