Спеціальні потреби

Капітан «Кости Конкордії» відмовлявся повернутися на судно для евакуації пасажирів


Капітан «Кости Конкордії» відмовлявся повернутися на судно для евакуації пасажирів
Капітан «Кости Конкордії» відмовлявся повернутися на судно для евакуації пасажирів

У вівторок італійська газета «Кор`єрре делла Сера» опублікувала розмову між італійською береговою охороною та капітаном судна «Коста Конкордія», під час якої від капітана Франческо Скеттіно вимагається повернутися на судно, що вже почало тонути, та повідомити, скільки ще людей залишається на борту. Скеттіно відмовляється це робити, кажучи, що він координує рятувальні роботи зі шлюпки. Капітан Берегової охорони Грегорі де Фалько каже, що тої за це «дорого заплатить».

Рятувальні бригади продовжують пошуки потерпілих у результаті аварії круїзного лайнера біля берегів Італії. У вівторок були знайдені тіла 5-ти пасажирів. Таким чином загальна кількість загиблих становить 11 чоловік, ще принаймні 20 залишаються пропалими безвісти. Серед них - четверо американців, включно з п’ятирічною дівчинкою.

Зараз капітан Скеттіно перебуває у поліції. Проти нього висуваються звинувачення у ненавмисному вбивстві через те, що він залишив судно ще до того, як усі пасажири були евакуйовані. Якщо його вина буде доведена, йому загрожує 12 років тюрми.

Власник лайнера звинувачує у трагедії людську помилку, якої припустився капітан судна. Італійське телебачення повідомило, що збитки компанії-власника «Кости Конкордії» сягатимуть понад 1,5 мільярда доларів, що складається з вартості судна, пошуково-рятівних робіт та компенсації постраждалим.

Також у вівторок голландська компанія Сміт, яка спеціалізується на водолазних роботах, повідомила, що в неї займе кілька тижнів, аби викачати усе паливо з судна. Поки що паливо не почало витікати у море, але, враховуючи важкі погодні умови та необхідність локальних підривів, аби дістатися до середині судна, ймовірність витоку, що може спричинити екологічну катастрофу, залишається високою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG