Спеціальні потреби

Держсекретар США привітала українців з Днем Незалежності


Державний секретар США Гілларі Клінтон
Державний секретар США Гілларі Клінтон

23 серпня, 2011

ЗАЯВА ДЕРЖАВНОГО СЕКРЕТАРЯ КЛІНТОН
З нагоди Дня Незалежності України

Від імені президента Обами та американського народу, мені надзвичайно приємно привітати народ України з нагоди 20 річниці Вашої незалежності, яку Ви відзначаєте 24 серпня. Двадцять років тому Україна вийшла з тіні Радянського Союзу і позначила новий шлях до демократії та свободи.

Впродовж останніх двох десятиліть, Ви зробили значний поступ і важливі внески в мир та стабільність у світі. Підтримка та збереження демократії ніколи не бувають легкими. Це вимагає тяжкої праці і, на цьому шляху є перешкоди, але народ України чітко усвідомлює своє прагнення до розбудови демократичної системи і свободи. Понад 200 років після того, як автори нашої Конституції накреслили наше прагнення до «створення більш досконалої держави», ми далі працюємо у напрямку досягнення цієї цілі, і я закликаю Вас робити те саме.

Сполучені Штати залишаються відданими партнерами та друзями Україні у її пошуках шляхів сприяння демократичним інституціям, процвітанню країни та її інтеграції в Європу. У рамках нашого «стратегічного партнерства», ми продовжуватимемо нашу співпрацю у низці важликих питань, які зміцнюватимуть не лише наші відносини на урядовому рівні, але також зв’язки між нашими народами.

Ще раз, вітаю Вас з нагоди цієї віхової події та пересилаю мої найкращі побажання миру і добробуту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG