Спеціальні потреби

Клінтон відкрила 100-ту річницю Міжнародного жіночого дня


Клінтон відкрила 100-ту річницю Міжнародного жіночого дня
Клінтон відкрила 100-ту річницю Міжнародного жіночого дня

Державний секретар США Гілларі Клінтон в понеділок напередодні 100-ї річниці Міжнародного жіночого дня відкрила проект «100 жінок: Розширення прав та можливостей жінок та дівчат через міжнародний обмін». Міжнародний жіночий день відзначає економічні, політичні та соціальні досягнення жінок.

Державний департамент прийняв 100 жінок із 92-ох країн світу. Вони прибули до США в рамках програми міжнародної програми обміну, яка триватиме три тижні.

Держсекретар Гілларі Клінтон заявила, звертаючись до учасниці, що інвестиції в ініціативи жінок є правильними і можуть наблизити вирішення таких проблем як бідність та голод.

«Для мене, гроші вкладені в жінок та дівчат – це гроші витрачені з користю», – заявила Клінтон.

У своєму виступі держсекретар США назвала жінок «піонерами» в підприємництві, науці, громадянському суспільстві та державному управлінні. За словами Клінтон їх успіх надихає інших.

Клінтон також особисто привітала деяких учасниць проекту.

«Ракель Фернандес з Парагваю допомагає жінкам та дівчатам, які потрапили в рабство. У Судані, Аїша Хамад навчає жінок захищати себе та відстоювати свої права», – сказала Клінтон, звертаючись до жінок.

Ці 100 жінок беруть участь у Міжнародній програмі для лідерів, завдяки якій до США приїздять більше п’яти тисяч лідерів з цілого світу.

Гілларі Клінтон доклала чимало зусиль, щоб зробити права жінок одним з пріоритетів зовнішньої політики США. Подія, що відбулась у понеділок – лише перша з цілого ряду заходів, які відбудуться протягом року на позначення питань зовнішньої політики, що напряму стосуються жінок та дівчат в цілому світі.

Клінтон назвала жінок «послами» своїх країн. За її словами, міжурядові відносини – не єдиний спосіб долати глобальні виклики:

«Я вважаю, що саме стосунки між людьми змінюють світ і підтримують нас у найважчі часи».

У вівторок, 100-ту річницю Міжнародного жіночого дня у Вашингтоні, державний секретар Гілларі Клінтон та перша леді США Мішель Обама вручать десятьом жінкам з різних країн світу Міжнародну премію за сміливість жінок.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG