Спеціальні потреби

На 92-му році обірвалось життя матері Гілларі Клінтон


Ліворуч: держсекретар США Гілларі Кдінтон та перша леді Мішель Обама
Ліворуч: держсекретар США Гілларі Кдінтон та перша леді Мішель Обама

Державний секретар США Гілларі Клінтон скасувала свою поїздку у Великобританію і Туреччину після того, як стало відомо, що її 92-річна мати померла у лікарні Джорджтаунського університету у Вашингтоні.

Клінтон мала взяти участь у міжнародних зустрічах з метою обговорення ряду важливих регіональних питань. У понеділок, держсекретар Клінтон зазначила, що Туреччина повинна розвивати демократію, якщо вона хоче повністю реалізувати свій потенціал на світовій арені.

Під час зустрічі з представниками Американсько-турецької ради у Вашингтоні, Клінтон зазначила, що розвиток турецької економіки залежить від вільного обміну ідеями та верховенства права в країні.

За словами американського високопосадовця, Сполучені Штати сподіваються, що внаслідок конституційної реформи в Туреччині буде прийнято документ, який забезпечуватиме права людини, зокрема свободу віросповідання та право голосу для нацменшин.

Держсекретар США висловила стурбованість погіршенням турецько-ізраїльських відносин і заявила, що Туреччина повинна сприяти миру і стабільності у регіоні, якщо хоче бути успішною державою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG