Спеціальні потреби

Преса: ЦРУ будує секретну авіабазу на Близькому Сході


Преса: ЦРУ будує секретну авіабазу на Близькому Сході
Преса: ЦРУ будує секретну авіабазу на Близькому Сході

Американські медіа повідомляють, що ЦРУ будує секретну авіабазу на Близькому Сході, з якої ВПС США запускатимуть безпілотні літаки для атаки по позиціях терористів у Ємені.

Агенція «Associated Press» першою повідомила про плани США щодо будівництва, посилаючись на анонімне джерело в уряді. Місце спорудження бази поки не відоме. Щоправда, є інформація, що її введуть у експлуатацію до кінця року.

Інформація про будівництво бази з’явилася в час, коли зростає занепокоєння США щодо базованого в Ємені угруповання аль-Кайда.
Угруповання намагалося здійснити терористичні атаки на США.

Також під час заворушень у Ємені та протестів проти президента Алі Абдалли Салеха, аль-Кайда перебрала контроль над великими частинами єменської території.

Єменський уряд раніше дозволив США провести деякі військові операції в країні, а зараз надав право посилити удари по позиціях аль-Кайди.

Американські посадовці кажуть, що спорудження бази ЦРУ є підтвердженням того, що адміністрація президента Барака Обами розглядає безпілотні літаки – як ключову зброю для знищення об’єктів терористів. Безпілотні літаки часто використовуються в Пакистані, хоча США офіційно цього не визнає.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG