Спеціальні потреби

Членство у НАТО не подобається більшості чорногорців - опитування IRE


Лише 14% опитаних дуже підтримують тезу, що Росія має право на певну роль в ухваленні рішень в Україні; дещо підтримують дану думку - 27% чорногорців

54% чорногорців негативно ставляться до членства у НАТО. На це вказують результати дослідження проведеного Міжнародним республіканським інститутом (IRE). Як відомо, цього року Чорногорія офіційно стало 29 країною-членом Північноатлантичного альянсу.

Відповідно до дослідження, лише 28% чорногорців дуже підтримують членство у НАТО; дещо підтримуть членство в Альянсі - 15%. Для порівняння дуже проти виступають 41% опитаних і дещо проти - 10%. Не визначились із позицією - 10% чорногорців.

При цьому 40% - негативно сприймають роль НАТО у світі.

Окрім цього 51% опитаних заявили, що плата за членство в Альянсі є дуже високою для країни, 33% - вважають, що членство становить загрозу туристичній галузі країни.

Прикметно, що 55% опитаних виступили за ідею, що "Росію треба вважати партнером у питанні європейської безпеки та залучити її до європейських безпекових структур".

Лише 14% опитаних дуже підтримують тезу, що Росія має право на певну роль в ухваленні рішень в Україні; дуже проти цієї позиції виступили 20% опитаних. При цьому дещо підтримують дану думку 27% чорногорців, а дещо непогоджуються із нею - 16%.

Дивіться також: Як мешканці Маямі готуються до підвищення рівня води в океані

Як мешканці Маямі готуються до підвищення рівня води в океані. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

XS
SM
MD
LG