Спеціальні потреби

Китай закликає Захід зняти санкції проти Зімбабве


Праворуч: президент Зімбабве Роберт Муґабе під час зустрічі з китайським міністром закордонних справ
Праворуч: президент Зімбабве Роберт Муґабе під час зустрічі з китайським міністром закордонних справ

Китай закликав зняти міжнародні економічні санкції проти Зімбабве та її президента Роберта Муґабе. Міністр закордонних справ Китаю на зустрічі з журналістами у столиці Зімбабве Хараре заявив, що США та деякі європейські крани мусять розморозити міжнародні рахунки країни та зняти заборону на в'їзд Муґабе та його оточення до їхніх країн. Муґабе звинувачують у порушеннях прав людини у Зімбабве та підтасуванні результатів президентських виборів у 2002-му році.

Під час зустрічі з Муґабе китайський дипломат пообіцяв збільшити економічну підтримку Зімбабве, а президент цієї крани висловив задоволення з приводу того, що Китай оперує копальнями країни та допомагає будувати інфраструктуру Зімбабве.

Минулого року товарообіг між двома країни становив 520 мільйонів доларів, з яких 300 мільйонів склав експорт тютюну із Зімбабве до Китаю. Китай також має зацікавлення у розробці копалень із видобутку хрому та діамантів у цій африканській країні.

Дводенний візит китайського високопосадовця відбувся через кілька тижнів після оголошення про те, що Китайський банк розвитку планує інвестувати 10 мільярдів доларів у копальну справу, сільське господарство та у розвиток цивільних проектів у Зімбабве.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG