Спеціальні потреби

Китай занепокоєний з приводу можливості торговельної війни зі Сполученими Штатами


Китай попередив про можливий вплив торговельної війни зі Сполученими Штатами, навіть у час, коли обидві наймогутніші економічні країни вдаються до кроків для накреслення відносин з адміністрацією президента Дональда Трампа.

Виступаючи на щорічній прес-конференції в середу на закінчення політичних нарад у Пекіні, прем’єр-міністр Лі Кецян говорив про користі добрих відносин між обома країнами. Він висловив оптимізм про ці зв’язки, але також попередив, що торговельна війна завдасть школи насамперед американському бізнесу.

«Ми не хочемо бачити спалаху будь-якої торговельної війни між нашими країнаим. Це не зробило б нашої торгівлі справедливішою і завдало б шкоди обом сторонам, скалав Лі. – Китайська сторона надіється, що, незважаючи на будь-які перешкоди у китайсько-американських відносинах, вони розвиватимуться в позитивному напрямку».

Цього тижня китайські державні засоби масової інформації постійно публікують думки і редакційні статті, які підтримують цю позицію. Деякі навіть вказують на те, які особисті користі матиме бізнесова імперія Трампа завдяки кращим економічним зв’язкам з Китаєм.

Дивіться також: Через негоду надзвичайний стан оголосили шість американських штатів

Через негоду надзвичайний стан оголосили шість американських штатів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG