Спеціальні потреби

Китай провів першу успішну стиковку в космосі


Kитайський безпілотний корабель «Шенчжоу-8»
Kитайський безпілотний корабель «Шенчжоу-8»

Китайська влада заявила, що у четвер було здійснено першу успішну стиковку китайського безпілотного корабля «Шенчжоу-8» з орбітальним модулем «Тянгунь-1» на відстані в 340 км від земної орбіти. Ця складна процедура є вирішальним кроком в намірах Китаю запустити постійну орбітальну станцію.

Агентство новин «Сіньхуа» повідомило, що прем`єр-міністр Вень Цзябао та інші високопосадовці спостерігали за історичною подією в Пекінському центрі управління польотами. Президент Ху Цзіньтао надіслав привітання з Франції, де він перебуває на саміті Великої двадцятки.

Експерт з космосу Моріс Джоунс з Австралії каже, що хоча стикування є значним кроком китайців в освоєнні космосу, американці та росіяни успішно це роблять вже понад 40 років. На його думку, метою космічної програми Китаю є висадка людини на Місяць.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG