Спеціальні потреби

Китай може випередити США за науковим потенціалом у 2013-му році


Китай може випередити США за науковим потенціалом у 2013-му році
Китай може випередити США за науковим потенціалом у 2013-му році

Китай може випередити США за об’ємом наукових публікацій вже у 2013-му році. Про це йдеться в дослідженні британського Королівського товариства.

Дослідження оприлюднене цього тижня стверджує, що Китай вже випередив Британію і посів друге місце за кількістю опублікованих наукових праць. Згідно з дослідженням, інші країни, що розвиваються – включно з Бразилією, Індією, Туреччиною та Іраном – стрімко наздоганяють традиційних лідерів науки, країни Північної Америки, Європу та Японію.

Відповідно до результатів дослідження, США публікують приблизно 21% світових дослідницьких матеріалів. У 2003-му частка Сполучних Штатів становила 26%. За період з 2003-го по 2011-ий Китай піднявся з шостого місця на друге, а його частка зросла з 5% до більше ніж 10%. До чільної п’ятірки також входять Японія та Німеччина.

Автори дослідження вважають, що поява нових лідерів у галузі наукових досліджень дає надію, що буде знайдено відповіді на найважливіші проблеми сьогодення. Водночас, провідні економіки світу не зможуть зберегти своє панівне становище, якщо не втримають лідерство у сфері досліджень.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG