Спеціальні потреби

Китай дозволив служити в армії людям з татуюваннями на обличчі


Китай дозволив служити в армії людям з татуюваннями на обличчі
Китай дозволив служити в армії людям з татуюваннями на обличчі

Китай заявив, що буде приймати до армії рекрутів з надмірною вагою та помітними татуюваннями, щоб привабити до армії більше молоді.

Урядова газета China Daily повідомила, що новобранці Народної Визвольної Армії, які мають татуювання на обличчі чи шиї більше не будуть отримувати відмови від призовних комісій. Водночас, повідомляє газета, тату не має перевищувати двох сантиметрів у діаметрі.

Уряд також послабив вимоги щодо гранично великої та малої ваги для рекрутів. Згідно з новими нормами, максимально допустиму вагу китайського рекрута збільшили на чверть.

Найлегші новобранці тепер можуть бути ще легшими – для них бар’єр опустили на 15 відсотків.

Найменша допустима вага китайського військового, відповідно до вимог, становить 52 кілограми. Саме від цього мінімального стандарту зроблено допущення на 15 відсотків. У США мінімальна вага солдата встановлена на рівні у 44 кілограми, а максимальна – на рівні 117 кіло.

Відповідно до вимог, китайський солдат має бути не нижчим за 162 сантиметри. Для порівняння у США цей бар’єр становить 152 сантиметри.

Метою відповідних кроків з боку влади є намагання привабити до армії краще освічених молодих людей.

Китайська армія сьогодні становить 2,3 мільйони осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG