Спеціальні потреби

Китай бажає мирного врегулювання ситуації в Лівії


Міністр закордонних справ лівійського уряду Абделаті Обейді
Міністр закордонних справ лівійського уряду Абделаті Обейді

Китай висловив надію, що під час зустрічі з представником лівійських повстанців він зможе допомогти у пошуках політичної розв’язки конфлікту в Лівії.

Представник Міністерства закордонних справ Хон Лей заявив, що розмови у вівторок і середу з повстанським представником Махмудом Джибрилом віддзеркалюють бажання Китаю втримувати контакти з усіма сторонами конфлікту. Джибрил є головою виконавчого органу Національної тимчасової ради Лівії, яку Хон охарактеризував як важливу силу в лівійській політиці.

Контрольована Комуністичною партією газета «Global Times» заявила, що візит Джибрила є частиню зусиль повстанців встановити відносини з найвпливовішими країнами світу.

Цього місяця міністр закордонних справ Каддафі Абделаті Обейді відвідував Пекін для переговорів, а китайський дипломат мав також зустріч у Катарі з лідером лівійського повстанського руху.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG