Спеціальні потреби

Віце-президент США розпочав шестиденне турне країнами Азії


До Китаю прибув віце-президент США Джозеф Байден з дочкою Ешлі
До Китаю прибув віце-президент США Джозеф Байден з дочкою Ешлі

У Китай прибув віце-президент США Джозеф Байден. Його шестиденна поїздка країнами Азії також включатиме відвідини Монголії та Японії.

Візит Байдена до Китаю відбувається на тлі загострення напруження щодо можливого рішення США у справі запиту Тайбею стосовно продажу нових одиниць озброєнь Тайваню.

Американські посадовці наголошують, що впродовж свого візиту Байден запевнятиме керівників КНР щодо стійкості фінансової системи США, і будуватиме зв’язки із наступним поколінням китайських лідерів.

Як китайські, так і тайванські медіа звертають увагу на те, що візит віце-президента припадає на роковини оприлюднення у 1982 році ком’юніке, в якому США пообіцяли, серед іншого, поступово зменшувати кількість зброї, яку вони продаватимуть Тайваню.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG