Спеціальні потреби

Процес над Чарльзом Тейлором добігає кінця


Колишній президент Ліберії Чарльз Тейлор
Колишній президент Ліберії Чарльз Тейлор

Адвокати колишнього президента Ліберії Чарльза Тейлора мають представити заключні аргументи на слуханнях Міжнародного трибуналу в Гаазі.

У середу відбувалися слухання Спеціального суду щодо Сьєрра-Леоне, де сторона захисту представляє свої заключні аргументи, презентація яких триватиме два дні. На п’ятницю запланований заключний виступ звинувачення, після чого має бути винесений вирок у цій справі.

Тейлор не визнав себе винним за 11 пунктами звинувачення у воєнних злочинах та злочинах проти людства, включно зі звинуваченнями у вбивствах, каліченні людей та зґвалтуваннях. Також його звинувачують у постачанні зброї повстанцям у Сьєрра-Леоне під час кривавої різні в цій країни в обмін за незаконно видобуті діаманти.

Суд над Чарльзом Тейлором мав закінчитися ще місяць тому. Утім він був відкладений через суперечку між суддями та адвокатами Чарьза Тейлора через документ, у якому викладений його захист. Судді хотіли відкинути цей документ через процедурні порушення, але потім змінили свою думку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG