Спеціальні потреби

У США арештований організатор підставного благодійного фонду


Організатор підставного благодійного фонду «Боббі Томпсон»
Організатор підставного благодійного фонду «Боббі Томпсон»

Федеральні агенти затримали чоловіка, що знаходився в бігах, підозрюваного в організації шахрайської схеми, за допомогою якої йому вдалося зібрати 100 000 000 доларів. Люди, які перераховували гроші, вважали, що вони роблять пожертви у фонд ветеранів ВМС США.

Влада повідомила, що «Боббі Томпсон» - припускають, що це одне з багатьох вигаданих імен, які використовував підозрюваний - був захоплений федеральними агентами в Портленді, штат Орегон, кілька днів тому. Йому пред'явлені звинувачення в крадіжці, шахрайстві та незаконному перельоті з метою уникнути переслідування.

Томпсон втік два роки тому, після того як йому було пред'явлено звинувачення в Огайо. Про нього двічі розповідали в популярній телевізійній передачі «Найбільш розшукувані люди в Америці». За заявою генерального прокурора Огайо, шахраєві вдалося вкрасти у жителів штату до двох мільйонів доларів.

За даними влади, Томпсон заснував організацію під назвою «Асоціація ветеранів ВМС США» і зібрав пожертвувань з приватних осіб на суму майже в 100 мільйонів доларів. Однак на допомогу американським ветеранам йшла, в кращому разі, дуже невелика частина цих грошей.

У минулому році один зі спільників Томпсона визнав свою провину в організації шахрайської схеми і був засуджений до п'ятирічного тюремного ув'язнення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG