Спеціальні потреби

Барак Обама оголосив третій тиждень липня тижнем поневолених народів


Барак Обама оголосив третій тиждень липня тижнем поневолених народів
Барак Обама оголосив третій тиждень липня тижнем поневолених народів

Барак Обама оголосив тиждень з 17-го до 23-го липня тижнем поневолених народів і закликав американців засвідчити свою підтримку захисникам прав людини та людської гідності в цілому світі.

«В історії бувають часи, коли дії звичайних людей, які прагнуть до свободи, надихають інших людей в цілому світі. Такі мужні вчинки призвели і до появи нашої нації, розпаду СРСР та незліченних досягнень, які зробили наш світ таким, яким він є. Протягом тижня поневолених народів ми згадуємо чоловіків та жінок, які все ще страждають під гнітом деспотичних режимів та засвідчуємо намір далі боротися за свободу», – йдеться в офіційній заяві Білого дому.

Вперше тиждень поневолених народів було оголошено президентом Двайтом Айзенгауером у 1959-му році в час Холодної війни. Таким чином США засвідчили свою підтримку людей, які потерпали від комуністичного режиму.

Згідно з ухвалою Конгресу від 17 липня 1959-го року кожен третій тиждень липня є тижнем поневолених народів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG