Спеціальні потреби

У районі таїландсько-камбоджійського кордону відновилися бої


Бої відновилися в районі святині Преа Віхеар
Бої відновилися в районі святині Преа Віхеар

У вівторок відновилися бої між таїландськими і камбоджійськими військами неподалік стародавнього храмового комплексу Пра Віхеар у прикордонному районі. Це сталося після чотириденних боїв неподалік руїн двох інших святинь за 160 кілометрів на захід, що викликає побоювання, що може спалахнути ширша прикордонна війна між обома країнами.

Поки що не повідомлено про жертв сутичок у вівторок неподалік святині Пра Віхеар, де в результаті чотириденних сутичок у місяці лютому загинуло 10 людей.

У понеділок ввечері спалахнули триденні бої у західному районі кордону. За повідомленням французького агентства новин, камбоджійський офіцер сказав, що загинув один солдат.

Дипломатичні зусилля з метою покласти край боям продовжувались, незважаючи на скасування відвідин обох країн індонезійським міністром закордонних справ, який тепер очолює АСЕАН.

Також у Вашингтоні держсекретар Гілларі Клінтон заявила, що Сполучені Штати «глибоко занепокоєні» з приводу прикордонного конфлікту і закликала обидві сторони, щоб вони стримались від провокаційних актів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG