Спеціальні потреби

Каліфорнійська пожежа забрала життя ще трьох, жінки й двох правнуків


Стихійна пожежа у північній частині Каліфорнії, що вже зруйнувала сотні домівок у місті Реддінг, поширилася на передмістя, де полум'я, вітри та сухість ускладнили роботу вогнеборців.

За повідомленнями шерифа округу Шаста Тома Босенка, 17 людей вважалися пропалими безвісти після спалаху вогню у декількох районах у четвер. У суботу тіла трьох з них виявили у спаленій домівці: 2-ох дітей, віком п’ять та чотири роки, та їхню 70-ти річну прабабцю. Як стало відомо, члени родини опинилися у пасці, коли їхній район зненацька охопила стихія.

Виявлення тіл збільшило кількість жертв до пяти, включаючи водія бульдозера та двох пожежників, які отримали смертельні опіки два дні тому у місті Реддінг, що приблизно 257 км на північ від Сакраменто.

На даний момент, це найбільша із 20 пожеж, що зараз вирують у Каліфорнії.

Місто Реддінг, що знаходиться за приблизно 402 кілометри на північ від Сан-Франциско, найбільш заселене в районі і налічує 92 000 мешканців. З них 37 000 отримали наказ евакуюватися. 5000 осель опинилася на шляху пожежі, яку вдалося погасити лише на 5%.

Президент США Дональд Трамп оголосив Каліфорнію зоною стихійного лиха, що дозволяє округам, постраждали у наслідок пожеж, отримати федеральну допомогу.

Дивіться також: Український стартап створює у США перший абсолютно автономний та незламний будинок. Відео

  • 16x9 Image

    Ілона Войтович

    Продюсерка, репортерка. Займається діджиталізацією української служби «Голосу Америки» з 2016 року. Здобула диплом бакалавра журналістики та англійської мови університету Бернарда Барука (CUNY), паралельно отримуючи професійний досвід у провідних медіа-платформах нового покоління, таких як Elite Daily, POPSUGAR, журнал Dujour та інші.

    Ньюйоркиня львівського походження. Не уявляє життя без музики, друзів і журналістики.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG