Спеціальні потреби

Опозиція у Бірмі припинила бойкот парламенту


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун з дружиною у Бірмі
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун з дружиною у Бірмі

Лідер опозиції у Бірмі Аун Сан Су Чжі заявила, що вони та її однопартійці-депутати припинили бойкот парламенту і приймуть присягу «захищати» конституцію.

У середу лауреат Нобелівської премії миру та 42 її колег з Національної ліги за демократію вперше ввійдуть в зал парламенту Бірми. Раніше, вони вимагали зміни тексту присяги, в якій говориться про «захист» конституції кажучи, що основний закон розробила військова хунта, яка керувала Бірмою протягом багатьох десятиліть і ув’язнила чимало активістів за демократію.

Опозиція пішла на тактичний відступ у понеділок саме коли у бірманському парламенті виступав генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун. Рішення припинити бойкот зроблено на знак підтримки демократичних реформ, запроваджених новим урядом, який прийшов до влади у Бірмі минулого року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG