Спеціальні потреби

У Бірмі випустили на волю понад 6000 в’язнів


Звільнені у Бірмі в’язні виходять з тюрми
Звільнені у Бірмі в’язні виходять з тюрми

За повідомленнями правозахисних організацій та опозиції у Бірмі, у рамках великомасштабної амністії звільнено з тюрми понад 100 політичних в’язнів.

Серед найвідоміших осіб, яких влада амністувала - популярний комік Зарґанар, який викликав обурення уряду своєю критикою відповіді офіційного Рангуна на нищівний циклон, який уразив країну у 2008 році. У повідомленнях правозахисників зазначається, що на волю вийшла низка монахів, колишніх студентів та членів очоленої Аун Сан Су Чжі Національної ліги за демократію.

Загалом, влада випустила на волю понад 6000 ув’язнених. Проте, неясно скільки з цього числа є політв’язнями. Згідно з деякими повідомленнями, звільнено до 300 в’язнів сумління. Базована у Таїланді правозахисна організація оприлюднила імені 134 осіб, у той час як Бірманська служба Голос Америки повідомляє про амністію приблизно 150 політв’язнів.

У Рангуні, Аун Сан Су Чжі привітала звільнення. Вона висловила сповідання, що, з часом, з бірманських тюрем буде випущено більшу кількість в’язнів совісті.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG