Спеціальні потреби

Великобританія може видати Сполученим Штатам запідозрених у тероризмі осіб


Європейський суд з прав людини виніс рішення, що Великобританія може видати Сполученим Штатам радикального мусульманського духівника Абу Гамзу та чотирьох інших осіб, запідозрених у причетності до тероризму. У своєму рішенні суд заявив, що ані умови в американській в’язниці, в якій їх можуть тримати, ані довгі вироки, що їм загрожують, не порушують європейських прав, які забороняють негуманне та принизливе ставлення до в’язнів.

Запідозрені особи можуть подати апеляцію від цього рішення, і суд заявив, що їх не можна видати до часу остаточного рішення в цій справі.

Народженого в Єгипті Абу Гамзу засуджено у Великобританії на семирічний термін ув’язнення за те, що він закликав своїх прихильників атакувати немусульман.

Сполучені Штати хочуть його видачі на основі ряду звинувачень, включно із встановленням навчального табору аль-Кайди у північно-західному штаті Орегон. Велика лава присяжних також звинуватила його в наданні підтримки терористам, змові з метою постачання товарів угрупованню Талібан і викраданні людей у Ємені.

Гамза є колишнім імамом мечеті у Фінсберрі Парк, яку він перетворив на центр ісламської радикалізації у Великобританії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG