Спеціальні потреби

Прем’єр Камерон закликав для оновлення відносин з Пакистаном


Прем’єр-міністр Дейвид Камерон у Пакистані
Прем’єр-міністр Дейвид Камерон у Пакистані

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвид Камерон закликає до нової доби у британсько-пакистанських відносинах та обіцяє мільйони доларів допомоги і збільшення торгівлі.

Британський лідер здійснив у вівторок свій перший візит до Пакистану, приблизно через вісім місяців після того, як викликав контроверзу звинуваченням Ісламабада в тому, що він «грає подвійну роль» у боротьбі з тероризмом.

На спільній з прем’єр-міністром Пакистану Юсуфом Реза Гілані прес-конференції, Камерон заявив, що обидві країни вважають боротьбу з тероризмом своїм першочерговим завданням. Дещо пізніше, у зверненні до студентів університету, Камерон закликав до «нового початку» у відносинах з Пакистаном, додаючи, що вони «непорушні».

У рамках візиту Камерон повідомив, що Великобританія співпрацюватиме з Пакистаном над встановленням центру для навчання, як боротися із закладеними на дорогах мінами.

Великобританія також обіцяла Пакистану один мільярд доларів у навчальних грантах для підготовки вчителів та відбудови шкіл для чотирьох мільйонів пакистанських дітей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG