Спеціальні потреби

Бойскаути Америки відзначають своє 100-ліття


Цього року американські бойскаути відзначають сто років із часу заснування своєї організації. Днями сотні бойскаутів з усієї країни зібралися у рідному місті засновника цієї організації Вільяма Діксона Бойса, аби вшанувати його пам'ять та відсвяткувати цінності, які знаходяться в основі їхньої діяльності.

Норлін Бад Елісон знає чимало про вірність. Він одружений уже 60 років. Довгий та міцний шлюб він завдячує цінностям, яким навчився, в організації бойскаутів.

Норлін Бад Елісон став бойскаутом у віці 12 років. Він залишався з організацією протягом сімдесяти двох років:

«Форма змінилася, але ідеали залишилися незмінними. Клятва скаута та закони на сьогодні настільки ж важливі, як вони були 100 років тому, коли Бейден-Пауел та Містер Бойс створили цю організацію».

Історія руху бойскаутів почалася у 1909 році, коли чиказький видавець Вільям Діксон Бойс загубився у лондонському тумані. Хлопчик, ім’я якого історія не пригадує, запропонував Бойсу свою допомогу.

Маллі Перро – виконавчий директор Музею скаутів у місті Оттава штату Іллінойс, каже що цей вчинок справив на Бойса велике враження:

«Хлопчик розповів йому про програму, яка була заснована в Англії у 1907 році лордом Робертом Бейден-Пауелом, і він врешті-решт привів його до штабу Пауела. Вони зустрілися та говорили про рух. Вони стали друзями на все життя. Бойс тоді зібрав всю літературу, яку міг знайти про скаутів в Англії, та привіз її до Америки».

Після повернення до Сполучених Штатів Бойс зібрав кілька молодіжних гуртків та заснував організацію бойскаутів Америки. Сто років після того бойскаути залишаються провідною молодіжною організацією країни. Норлін Бад Елісон розповідає:

«Понад сто мільйонів людей було залучено до цієї організації за ці роки, переважно хлопчиків. Зараз ця організація має три з половиною мільйони постійних членів».

Щороку бойскаути зі всієї території США збираються у рідному місті Бойса, Оттаві аби вшанувати його пам'ять.

Говорить онук засновника руху бойскаутів Лі Ворфінгтон Маллер:

«Я думаю, що він був би дуже щасливий побачити, що його ідеали пережили сто років. Я думаю, що він би подивився навколо країни та світу і сказав: «Як добре, що я це зробив».

Як молодий бойскаут у червні 1939 року, Бад Елісон брав участь у відкриття пам’ятника засновнику руху бойскаутів. Сімдесят один рік по тому він повернувся, щоби вшанувати пам’ять Бойса. А також запевнити сьогоднішніх скаутів, що те, що вони вчать сьогодні – допоможе їм стати лідерами у майбутньому.

«Це дуже важливо. Це допомагає їм дотримуватися цих цінностей, американських ідеалів, брати активну участь у житті громади та служити Америці», – каже Норлін Бад Елісон.

Виконавчий директор музею скаутів в Оттаві Маллі Перро каже:

«Я вірю, що якщо хлопчик живе згідно із клятвою та законами скаутів, кращою особистості вирости не може. Він має бути надійним, вірним, допомагати іншим, дружнім, ввічливим, добрим, бережливим, охайним. Чи не є це дуже важливим для дитини? Хіба не таким ви хочете виховувати свого хлопця?»

Рух бойскаутів поширився по всьому світу. На сьогодні існує понад 500 різних організацій для хлопчиків та дівчат у 185 країнах світу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG