Спеціальні потреби

Боррель просить Китай бути більш конструктивним у питаннях війни Росії з Україною


Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. (Фото Emmanuel DUNAND / AFP)
Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. (Фото Emmanuel DUNAND / AFP)

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель попросив Китай відігравати «більш конструктивну роль у вирішенні російсько-українського конфлікту».

Про це він написав у своєму твіттер-повідомленні за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї на нараді міністрів закордонних справ країн «Групи 20» в Індонезії.

«Закликав Китай відігравати більш конструктивну роль у вирішенні війни Росії проти України та припиненні дезінформації про причини та катастрофічні глобальні економічні наслідки нападу Росії», – написав Жозеп Боррель.

Китай тримається позиції, що «санкції не вирішать проблеми, а ескалація санкцій лише ускладнить ситуацію» - про це раніше повідомляв офіційний англомовний сайт уряду Китаю, цитуючи міністра Ван Ї.

На зустріч міністрів 20-ти найпотужніших країн світу прибув і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

У день початку міністерської зустрічі на індонезійському острові Балі в четвер, 7 липня, речниця Борреля сказала, що ЄС перешкоджатиме використанню Росією зустрічі G20 в Індонезії як «пропагандистського форуму» для її дезінформації про наслідки її війни в Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG