Спеціальні потреби

IIF: боргова політика України - нагадування для Греції


Серед багатьох проблем України бюджетного марнотратства немає. Так відреагував Ондрей Шнейдер, дослідник Міжнародного інституту фінансів (IIF) – світової асоціації фінансистів з головним офісом в Вашингтоні, США, на дані стосовно державного боргу, оприлюднені Міністерством фінансів України.

"Україна має багато проблем, однак бюджетне марнотратство – не входить до їх числа", - написав Шнейдер у Twitter.

Він також поставив Україну в приклад Греції.

"Нагадування Греції: Україна втратила 36% свого ВВП і все ж може утримувати борг на рівні 60% ВВП (на початку спаду, це співвідношення було 40%). Так, ви можете!" - наголосив аналітик.

"Державний борг знизився до 61,5% ВВП на кінець 2017 року. Зараз ми бачимо зниження до більш здорового рівня 60%", - заявила міністр фінансів Оксана Маркарова презентуючи нову стратегію управління боргом України, повідомляють українські ЗМІ.

"Вражаючим досягненням" назвав зниження боргу Україною і економіст IIF Йорбол Якшиліков.

"Згідно до даних Мінфіну України стосовно державного боргу та ВВП за 4 квартали, рівень державного боргу на кінець другого кварталу 2018 року становив 63% ВВП, включаючи гарантований борг 8%ВВП. Порівняно з кінцем 2017 року, рівень боргу знизився на близько 9% ВВП. Вражаюче досягнення".

Дивіться також: Сенат провів слухання на тему відносин США та Росії, а також накладених на Росію санкцій

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG