Спеціальні потреби

Від прибиральника до конгресмена – історія життя Джона Бейнера


У січні республіканці переберуть контроль над Палатою представників. А новим спікером Палати стане конгресмен із 20-річним досвідом – Джон Бейнер, який упродовж чотирьох минулих років очолював республіканську опозицію.

Бейнер має репутацію цілеспрямованого політика. Як сам зізнається, коли падає, то лише всміхається і працює ще важче. Конгресмен зазначає, що його професійна етика – результат багатьох років важкої праці.

Джон Бейнер народився 1949-го року у містечку Рединг, штат Огайо, у багатодітній сім’ї. Джон, його 11 братів і сестер з батьками жили у будиночку з двома спальнями. У восьмирічному віці він мив підлогу у барі, який тримала його сім’я. Його сестра Лінда, яка й досі там працює, зазначає:

«Усі думають, що він багатій, який засмагає, грає в гольф увесь час і ходить по клубах. Це не Джон Бейнер».

Хоча Джон Бейнер й справді – пристрасний гравець у гольф, він – перший у сім’ї, хто здобув вищу освіту. У свої студентські роки йому доводилось виконувати будь-яку роботу, яка траплялася. А свою дружину, з якою він прожив 35 років, Джон зустрів, коли забирав сміття з її будинку. Зараз у них дві доньки.

Закінчивши коледж, Джон влаштувався на роботу у маленькій компанії, яка торгувала виробами з пластмаси. А невдовзі він став її директором. Як сам каже, усю свою душу вклав у розвиток малого бізнесу.

У 1990-му його обрали до Конгресу. Бейнер став одним із семи новообраних республіканців, які розпочали боротьбу проти політиків, що роками працювали у Палаті представників. Зараз Джону Бейнеру самому доведеться працювати з новими політиками-реформаторами, без яких Вашингтону не здійснити довгообіцяних змін.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG