Спеціальні потреби

Заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен про зброю для України


Ентоні Блінкен: росіяни та сепаратисти вірять лише у силу зброї. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Ентоні Блінкен: росіяни та сепаратисти вірять лише у силу зброї. Відео

Можливість надання летальної зброї Україні активно обговорюється, але рішення ще не прийняте. Про це заявив у Києві заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, який сьогодні прибув з візитом в Україну.

Посадовець підтвердив, що у Вашингтоні досі триває дискусія між прихильниками двох поглядів на проблему. Перша позиція полягає у тому, що озброїти Україну означає допомогти їй краще захистити себе, а друга – що це може призвести до ще більшого загострення конфлікту. За словами Блінкена, поки що ні та, ні друга точка зору не перемогла:

«Вся справа у тому, що не існує воєнного вирішення того, що відбувається на сході України. Має бути дипломатична розв’язка. А відтак надання зброї не наближає нас до завершення конфлікту. Однак, на жаль, скидається на те, що росіяни та сепаратисти вірять виключно у силу зброї. І їх необхідно вивести з цієї омани. Отож ми намагаємося знайти шляхи, як позбавити їх оманливих уявлень і спонукати до дипломатичних рішень. І тоді постає питання – як цього можна найкраще досягти? Чи для цього треба допомогти Україні з обороною, чи посилити санкційний тиск на Росію, чи удатись до дипломатії? Чи поєднати усі три складові? І це саме той вихід, який ми бачимо. І ми постійно працюємо над тим, щоб в усіх цих трьох ділянках збільшити шанси на успіх. Аби воєнний конфлікт закінчився, а суверенітет і територіальна цілісність України були відновлені».

Заступник держсекретаря США наголосив також на тому, що в разі порушення Росією та сеператистами Мінських домовленостей санкційний тиск з боку Сполучених Штатів і Європи ще більше посилиться.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG