Спеціальні потреби

Державний секретар США заявив про глибоке занепокоєння з приводу дій Росії щодо Навального


США глибоко занепокоєні рішенням влади Росії засудити опозиціонера Олексія Навального до ув'язнення. Про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Як повідомило "Радіо Свобода", Симоновський суд Москви ухвалив рішення відправити Навального до колонії. Умовне покарання, яке він отримав за однією із кримінальних справ у 2014 році, було замінено на 3,5 роки колонії загального режиму. Політик проведе в ув'язненні дещо менше, бо кілька місяців провів під домашнім арештом. Це його перший реальний термін.

У заяві Ентоні Блінкена повторюються заклики до уряду Росії негайно та безумовно звільнити Навального та сотні інших російських громадян, яких було несправедливо затримано в останні тижні за використання ними своїх прав.

Заява також відзначає, що Європейський суд з прав людини, що засудження Навального у 2014-му році, яке послужило основою для нового вироку, було "незаконним" та "політично мотивованим".

"Хоча ми працюємо з Росією для просування інтересів США, ми будемо здійснювати тісну координацію із нашими союзниками та партнерами, щоб притягнути Росію до відповідальності за нездатність дотримуватись прав її громадян", - відзначає заява.

Дивіться також: Американський бабак Філ спрогнозував ще 6 тижнів зими

Американський бабак Філ спрогнозував ще 6 тижнів зими. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG