Спеціальні потреби

"Дипломатична, військова та фінансова підтримка триватиме". Блінкен обговорив з Кулебою ситуацію в Україні


Держсекретар США Ентоні Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен

США продовжать надавати Україні підтримку, необхідну для захисту її народу, запевнив держсекретар США Ентоні Блінкен свого українського колегу, повідомили в Держдепартаменті США.

Під час телефонної розмови Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорили розвиток подій на полі бою та зусилля із забезпечення міжнародної підтримки для справедливого та тривалого миру, заявив речник Держдепу США Меттью Міллер.

США залишаються відданими допомозі Україні в протистоянні російській агресії, твітує Кулеба за результатами розмови з Блінкеном.

"Дипломатична, військова та фінансова підтримка триватиме", - написав Кулеба в соцмедійному дописі.

Очільники дипломатичних відомств засудили напад ХАМАСу на Ізраїль, зауважив головний український дипломат.

Блінкен в п'ятницю перебуває з візитом в Аммані, де він зустрівся з палестинським лідером Махмудом Аббасом.

Про те, що США допомагатимуть як Ізраїлю, так і Україні сьогодні заявив і міністр оборони США Ллойд Остін, який перебуває з візитом в Ізраїлі.

“Сполучені Штати є наймогутнішою країною у світі, і ми залишаємося цілком спроможними демонструвати силу та виконувати свої зобов’язання та спрямовувати ресурси у численні [регіони]. Тому ми будемо підтримувати Ізраїль, в той час як ми підтримуємо Україну”, - сказав у своїй заяві Остін.

А головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що в п'ятницю провів першу розмову з новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

"Передусім детально ознайомив колегу із поточним станом справ, оперативною обстановкою на фронті, нашими кроками в обороні та наступі. Поінформував про активізацію дій противника на певних напрямках та його імовірні плани", – зазначив Залужний за підсумками перемовин.

За інформацією головнокомандувача ЗСУ, також співрозмовники обговорили "нагальні потреби ЗСУ в засобах протиповітряної оборони, артилерійських системах та снарядах".

"Браун запевнив у підтримці України та плідній співпраці у боротьбі з російською агресією", – підсумував Залужний.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG