Спеціальні потреби

Син Блінкена на Гелловін прийшов в образі, що нагадував Зеленського, а його донька - в кольорах українського прапора


Президент Джо Байден дає цукерки дітям держсекретаря Ентоні Блінкена під час святкування Гелловіну у Білому домі, 30 жовтня 2023. AP Photo/Andrew Harnik
Президент Джо Байден дає цукерки дітям держсекретаря Ентоні Блінкена під час святкування Гелловіну у Білому домі, 30 жовтня 2023. AP Photo/Andrew Harnik

У Білому домі відбулось щорічне святкування Гелловіну, під час якого президент США Джо Байден і перша леді Джилл роздавали дітям ласощі й подарунки.

Увагу медіа привернули костюми, в яких на святкування прийшли діти державного секретаря США Ентоні Блінкена та його дружини Еван Раян, яка працює у Білому домі.

Син подружжя прийшов у спортивному костюмі кольору хакі зі значком із прапорцями США та України на грудях. Журналісти припустили, що це образ президента України Володимира Зеленського.

Донька держсекретаря була вбрана у кольори українського стяга: синю сукню із жовтою хусткою на плечах.

Камери медіа зафіксували реакцію президента США на костюми дітей.

Цьогоріч темою свята було читання, тож Байдени роздавали дітям разом із цукерками книжки. Також перша леді Джилл, вбрана у костюм кішки, читала дітям книжки.

Свято Гелловіну у Білому домі тривало півтори години. На дійство були запрошені понад 8 тисяч гостей - переважно місцеві сім'ї та родини американських військовиків.

За даними Історичної асоціації Білого дому, у резиденції глави США Гелловін святкують із середини 20 століття.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG