Спеціальні потреби

Торговельні мережі США очікують більші прибутки у святковий сезон


У п'ятницю після Дня подяки мільйони американців вирушають за покупками, розраховуючи знайти найкращі ціни у році. Оглядачі кажуть, що сезон розпродажів цього року для магазинів буде більш оптимістичним, ніж минулого. В американців у кишенях є більше грошей і вони нарешті готові їх витрачати.

Останні економічні звіти вказують на те, що люди минулого місяця заробили більше, а відтак і більше витратили, крім того, кількість людей, які подали документи на допомогу з безробіття впала до найнижчої за останні два роки позначки. Проведене Американською федерацією споживачів дослідження підтверджує офіційні показники. Виконавчий директор Федерації Стівен Бробек, каже, що сьогодні американці у кращому стані, ніж були торік:

«Найбільше підбадьорює те, що значно менше американців заявили про те, що їх фінансова ситуація погіршилась за останній рік, лише 8% сказали, що вони у набагато гіршому стані. У 2009-му таких було 14%.

Для торговців це означає пожвавлення бізнесу з початком нового святкового сезону. Цей місяць є визначальним для них, оскільки, як правило, надходження від продажів у цей час складають до 40% їх річного прибутку.

Майк Шенк, віце-президент Національної асоціації кредитних союзів, прогнозує, що настрої споживачів наприкінці 2010-го покращаться, але не набагато:

«57% кажуть, що витратять стільки ж чи більше, ніж минулого року. А це лише на 3% більше, ніж рік тому».

Споживчі витрати – двигун американської економіки, вони складають близько 70% загального обороту країни. Частково завдяки саме торгівлі економіка США у третьому кварталі зросла на 2,5%. Але цього недостатньо, кажуть фахівці. За їх підрахунками, щороку економіка має зростати принаймні на 5%, для того, щоб рівень безробіття падав лише на 1%. Експерти додають, що економічна невпевненість, слабкі ринки праці та великі борги – все це поки ще буде стримувати споживачів цього року.

Тим часом деякі торговельні мережі традиційний день розпродажу, п’ятницю після Дня подяки, перенесли на день раніше, пропонуючи споживачам неймовірні знижки.

За даними Американської федерації споживачів, цього року, за попередніми підрахунками, 138 мільйонів американців прийдуть у крамниці, а це на чотири мільйони більше, ніж рік тому. Вини витратять загалом у ці дні – 450 мільярдів доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG