Спеціальні потреби

США оприлюднили відеозаписи Осами бін Ладена


Осама бін Ладен переглядає телевійзійну програму про себе
Осама бін Ладен переглядає телевійзійну програму про себе

Сполучені Штати оприлюднили фрагменти п’ятьох відеозаписів Осами бін Ладена, які були захоплені під час рейду американських військових на будинок у Пакистані, де лідер Аль-Кайди переховувався.

На одному із записів, бін Ладен переглядає телепрограму про себе, на іншому готується до відеозвернення до міжнародної громадськості.

У понеділок 2 травня в містечку Абботтабад члени підрозділу спеціального призначення ВМС США вчинили рейд на трьохповерховий житловий будинок організатора терористичних атак 11 вересня, 2001 року. «Морські котики» також виличули, за твердженням американських високопосадовців, найбільшу кількість даних про діяльність терористів, яка коли-небудь потрапила до рук спецслужб.

Представник розвідки США заявив, що відезаписи, комп’ютерні прилади та інші захоплені речі вказують на те, що бін Ладен був «далеко не номінальний керівник, а відігравав активну роль» в плануванні операцій Аль-Кайди.

Чиновники спецслужб США вивчають вилучені з будівлі бін Ладена речі, сподіваючись довідатися про плани Аль-Кайди щодо чергових атак і місцезнаходження інших аль-кайдівців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG