Спеціальні потреби

Новина про смерть бін Ладена викликала у США сплеск позитивних емоцій


Звістка про загибель Осами бін Ладена викликала неабиякий ажіотаж в американському суспільстві. Сотні демонстрантів вийшли на Таймс-Сквер у Нью-Йорку, де на великому екрані спостерігали за останніми новинами про смерть найнебезпечнішого терориста у світі.

Через годину після повідомлення Барака Обами про знешкодження терориста, біля Білого дому зібралися тисячі людей. Для багатьох ця мить принесла і важкі спогади про теракти 11 вересня, відповідальність за які взяв Осама бін Ладен.

«Багато із нас пам’ятає події 11-го вересня. І ми росли з усвідомленням постійної небезпеки і загрози тероризму. Тому для нас це тріумфальна мить», – каже студентка Кетрін Костеллро.

Військовослужбовець Джейк Діліберто вважає звістку про знешкодження бін Ладена великою перемогою:

«Ми почуваємося, що помстилися йому. Для нашого покоління це день перемоги і встановлення свободи».

Хвиля патріотизму переповнила тисячі демонстрантів, які зібралися біля Білого дому в ніч з неділі на понеділок. Вони кажуть, що це історичний момент не лише для Сполучених Штатів, але й для світу.

Спонтанні святкування відбулись по всій країні. У Філадельфії навіть призупинився бейсбольний матч, коли стадіон обійшла новина про загибель Осами бін Ладена.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG