Спеціальні потреби

У Конгресі США засудили білий націоналізм, ідеологію вищості білої раси


Конгресмен-республіканець Стів Кін гвикликав осуд у США, коли публічно поставив питання щодо причин негативного ставлення до ідей білого націоналізму та вищості білої раси
Конгресмен-республіканець Стів Кін гвикликав осуд у США, коли публічно поставив питання щодо причин негативного ставлення до ідей білого націоналізму та вищості білої раси
Палата представників відкидає ідеологію білого націоналізму та вищості білої раси як сповнені ненависті вияви нетерпимості, які суперечать цінностям, які визначають американців

Палата представників Конгресу США більшістю голосів ухвалила резолюцію із засудженням білого націоналізму та ідеології вищості білої раси. За резолюцію проголосували 424 законодавці.

Вона стала реакцією на скандал довколо заяв конгресмена-республіканця Стіва Кінга, який публічно поставив питання щодо причин негативного ставлення до ідей білого націоналізму та вищості білої раси.

У відповідь на громадську реакцію на свої заяви, Кінг пізніше засудив ідеологію вищості білої раси, а його предки виступали за скасування рабства.

Між тим у Конгресі Кінга закликали скласти повноваження. Керівництво Республіканської партії США також відосторонило Кінга від займаних посад у законодавчих комітетах.

Резолюція Палати представників прямо не згадувала Кінга і натомість вказала, що Палата представників "відкидає ідеологію білого націоналізму та вищості білої раси як сповнені ненависті вияви нетерпимості, які суперечать цінностям, які визначають американців".

Дивіться також: Історія американської гімнастки Кейтлін Охаші, чий виступ підкорив інтернет

Історія американської гімнастки Кейтлін Охаші, чий виступ підкорив інтернет. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG