Спеціальні потреби

Білий дім: США працюють над прискоренням поставок систем протиповітряної оборони NASAMS


Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі. Фото зроблене 13 вересня 2022 року. Фото: AP/Evan Vucci
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі. Фото зроблене 13 вересня 2022 року. Фото: AP/Evan Vucci

США працюватимуть над прискоренням поставок Україні передових систем протиповітряної оборони NASAMS. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі у вівторок, 11 жовтня.

«Ми точно зацікавлені в тому, щоб пришвидшити доставку NASAMS в Україну та доставити їх настільки швидко, наскільки це можливо», - заявив Джон Кірбі.

«Ми вважаємо, що ми - на шляху до того, щоб доставити перші дві системи (NASAMS) найближчим часом», - додав він. Йдеться про перші дві із восьми систем NASAMS, які США відправляють в Україну.

Ми вважаємо, що ми на шляху до того, щоб доставити перші дві системи (NASAMS) найближчим часом
координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі

«Не існує однієї системи, яка б стала простим універсальним рішенням у протидії крилатим ракетам. Багато залежить від того, як швидко після запуску ви можете виявити її, від параметрів і телеметрії польоту крилатої ракети. Нема єдиної системи, яка б вирішила всі ці проблеми. Це багатошарова оборона, ми підходимо до цього таким чином, якщо чесно. Ми дивимося на протиракетну оборону комплексно. І я думаю, це саме те, що українці намагаються покращити», - заявив Кірбі.

Коментуючи тему поставок систем протиповітряної оборони, Кірбі заявив, що «США вже надали Україні системи протиповітряної оборони та планують надавати їх і надалі».

Президент США Джо Байден 10 жовтня провів телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським, під час якої засудив останні удари Росії по об'єктах цивільної інфраструктури у Києві та інших містах, а також висловив співчуття родинам загиблих.

«Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для оборони, включаючи передові системи ППО. Він також підкреслив свою постійну взаємодію із союзниками та партнерами, щоб продовжувати змушувати Росію платити, та щоб притягнути Росію до відповідальності за її воєнні злочини та звірства», - мовиться у заяві Білого дому.

Дивіться також: Якою буде відповідь європейських союзників на обстріли українських міст? Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG