Спеціальні потреби

5 працівників Білого дому звільнили через те, що вони в минулому вживали марихуану


До Дня Святого Патріка воду у фонтані Білого дому пофарбували у зелений, 17 березня 2021, Reuters
До Дня Святого Патріка воду у фонтані Білого дому пофарбували у зелений, 17 березня 2021, Reuters

У Білому дому звільнили п'ятьох працівників через те, що ті раніше вживали марихуану, - цю інформацію підтвердила прес-секретарка адміністрації Байдена Джен Псакі.

Як вона написала, "кілька тижнів тому Білий дім працював із службою безпеки для оновлення правил, аби переконатись, що вживання марихуани в минулому не повинно автоматично позбавляти здобувачів права на роботу в Білому домі".

Йдеться про помірний рівень вживання каннабісу. Як наслідок, це дозволило працювати там більшій кількості людей, які б раніше із таким рівнем вживання марихуани у минулому не мали б на це право. "Суть в наступному: із сотень найнятих людей тільки п'ять людей, які почали працювати в Білому домі, позбулися роботи внаслідок цієї політики", - написала Псакі.

У США на федеральному рівні діє заборона на вживання марихуани, однак все більше окремих штатів дозволяє продаж канабісу з лікувальною та рекреаційною метою. Демократи раніше намагались легалізувати марихуану на федеральному рівні, республіканці виступають проти.

Правила щодо вживання марихуани в США при прийомі на роботу розрізняються залежно від держструктури. Найсуворіші вимоги зазвичай діють в урядових структурах або приватних компаніях, що працюють на уряд, зокрема, Пентагон. Наприклад, здобувач позиції в ФБР не має права вживати цей наркотик, як мінімум, протягом трьох років до подачі заяви про прийом на роботу.

Дивіться також: «Модерна» оголосила про початок випробувань своєї вакцини від коронавірусу на дітях: як це відбуватиметься? Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG