Спеціальні потреби

Байден не вирішив, чи він поїде до Польщі


Архівне фото. Президент Джо Байден розмовляє з журналістами перед тим, як сісти на борт Marine One на південній галявині Білого дому у Вашингтоні, середа, 11 січня 2023 року (AP Photo/Susan Walsh)
Архівне фото. Президент Джо Байден розмовляє з журналістами перед тим, як сісти на борт Marine One на південній галявині Білого дому у Вашингтоні, середа, 11 січня 2023 року (AP Photo/Susan Walsh)

Президент США Джо Байден заявив, що він ще не визначився, чи поїде до Польщі найближчим часом.

Раніше ЗМІ повідомляли з посиланням на людей, обізнаних з планами президента Байдена, що у Білому домі обговорювалася можливість відвідати Польщу наприкінці лютого напередодні річної позначки російського вторгнення.

«Я ще не ухвалив рішення, коли я їду до Польщі або навіть чи точно я їду до Польщі», – сказав президент Байден журналістам у четвер, 8 лютого, перед посадкою на літак Marine One поблизу Білого дому у Вашингтоні.

«Є можливість, що я можу поїхати до Польщі, але це все», – додав він, відправляючись у поїздку до штату Флорида.

Очікувалося, що президент Джо Байден відвідає Польщу для того, щоб привернути увагу до боротьби України проти російської агресії, яка триває майже рік, та підтвердити солідарність США з українським народом.

Така поїздка, на думку оглядачів, може дати можливість Байдену особисто сприяти більшій єдності американсько-європейського альянсу, що надає військову, гуманітарну та фінансову допомогу Україні.

Байден наголосив на важливості цієї єдності, коли 25 січня оголосив, що США надішлють Україні 31 танк Abrams.

Як писав «Голос Америки», про те, що можливість візиту президента США Джо Байдена обговорювалася з американською стороною, повідомив минулого тижня голова Бюро міжнародної політики у канцелярії президента Польщі Марцин Пшидач після зустрічі у Вашингтоні з заступницею Держсекретаря США Венді Шерман та радником Білого дому з нацбезпеки Джейком Салліваном.

Польща є одним з найбільших донорів військової допомоги Україні, також ця країна прийняла мільйони українських біженців, в основному жінок і дітей, які покинули Україну після початку російського широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG