Спеціальні потреби

Віце-президент Байден бачить Кишинів європейською столицею


Молдовани вітають виступ віце-президента США Джо Байдена
Молдовани вітають виступ віце-президента США Джо Байдена

Віце-президент Сполучених Штатів Джон Байден сказав у Молодві, що її майбутнє в Європі та заохотив продовжувати демократичні реформи, спрямовані на інтеграцію до ЄС.

Виступаючи у п’ятницю в Кишиневі після перемовин із прем’єр-міністров Владом Філатом, Байден також пообіцяв підтримувати політичні та економічні реформи в Молдові і високо оцінив зусилля країни в боротьби із корупцією.

Сотні людей на вулицях Кишинева зустрічали Байдена із молдовськими прапорами. Це остання зупинка Байдена в його європейському турі, в ході якого він відвідав три країни.

Візит віце-президент США – виняткова подія для Молдови.

У четвер Байден був у Росії, де звернувся до офіційних осіб зі словами про важливість політичних реформ та верховенства права для створення в країні привабливої для міжнародних інвесторів атмосфери.

Європейський тур Байдена розпочався у Фінляндії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG