Спеціальні потреби

Байден взяв участь у зустрічі міністрів оборони та керівників зовнішньополітичних відомств України та США


Президент США Джо Байден приєднується до зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена, міністра оборони США Ллойда Остіна, міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра оборони України Олексія Резнікова у Варшаві, Польща, 26 березня 2022 р. REUTERS/Евелін Хокштайн
Президент США Джо Байден приєднується до зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена, міністра оборони США Ллойда Остіна, міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра оборони України Олексія Резнікова у Варшаві, Польща, 26 березня 2022 р. REUTERS/Евелін Хокштайн

Завершилася зустріч між американськими та українськими керівниками зовнішньополітичних відомств, Ентоні Блінкеном та Дмитром Кулебою, міністрами оборони, Ллойдом Остіним та Олексієм Резніковим, в якій також взяв участь Президента США Джо Байден.

За повідомленням прес-секретаря Державного департаменту Неда Прайса, учасники зустрічі обговорили «результати позачергового саміту НАТО 24 березня в Брюсселі та непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України перед обличчям все більш жорстокого нападу Російської Федерації на українські міста та цивільне населення». Американська сторона пообіцяла продовжити гуманітарну, безпекову та економічну підтримку України.

Це була перша зупинка у Варшаві американського президента, який перебуває в Польщі з дводенним візитом. У зустрічі також взяли участь радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, посол України в Польщі Андрій Дещиця та інші посадовці з обох сторін. Виходу до преси після зустрічі не було; представники ЗМІ були присутні лише під час початку розмови делегацій, коли Дмитро Кулеба та Джо Байден обмінялися досвідом подорожей на потягах перед переходом до розмови по суті. Після зустрічі президент США Джо Байден відправився до президентського палацу для зустрічі із Президентом Польщі Анджеєм Дудою.

По завершенню зустрічей і перед вильотом у Вашингтон президент США виступить з промовою «про об'єднані зусилля вільного світу з підтримки народу України, притягнення Росії до відповідальності за жорстоку війну та захист майбутнього, яке ґрунтується на демократичних принципах», повідомляє прес-служба Білого дому.

Напередодні під час спільного брифінгу з президентом Польщі Дудою, та представниками організацій, які надають гуманітарну допомогу Україні, Байден, серед іншого, наголосив на необхідності негайного надання допомоги постраждалим від війни та заявив, що вважає президента Росії воєнним злочинцем.

"Думаю він відповідає і юридичному визначення цього", - сказав він.

Матеріал оновлений повідомленням Державного департаменту США.

Дивіться також: “Обличчя війни” - як художниця із Каліфорнії створює портрети жертв війни в Україні. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG