Спеціальні потреби

Джозеф Байден відвідує Монголію


Віце-президент США Джозеф Байден прибув в Монголію
Віце-президент США Джозеф Байден прибув в Монголію

У ході одноденного візиту у понеділок до Монголії, віце-президент США Джозеф Байден висловився з похвалою про перехід країни до демократії і мав низку переговорів, увага яких зосереджувалася на питаннях посилення двосторонніх економічних відносин та співробітництва в галузі оборони.

Байден прибув в Улан-Батор після п’ятиденних відвідин Китаю. Байден - перший віце-президент США, який відвідує Монголію від 1944 року. У 2005 році тодішній президент США Джордж Буш зробив коротку зупинку в монгольській столиці.

Байден подякував Монголії за її допомогу у військових операціях в Іраку та Афганістані, як також за участь у миротворчих місіях.

Нагадаємо, що у червні Вашингтон відвідав президент Монголії Цахіаґійн Елбеґдорж.

Хоча, назагал, монголи тепло привітали віце-президента США, його автокортеж зустріла невелика група протестувальників, які тримали плакати із закликом до Америки: «Руки геть від Монголії!»

Сьогодні ввечері Байден відбуває з візитом до Японії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG